Inhoud van de pagina
- 1 Beleggen in vastgoed voor beginners
- 2 Wat houdt beleggen in vastgoed in?
- 3 Waarom zou je beleggen in vastgoed?
- 4 Hoe beleg je in vastgoed?
- 5 Waar moet je op letten als je in vastgoed belegt?
- 6 Beleggen in vastgoed fondsen
- 7 Is beleggen in vastgoed veilig?
- 8 Welke soorten panden?
- 9 Welke kosten heb je als je belegt in vastgoed?
- 10 Hoeveel geld heb je nodig om in vastgoed te beleggen?
- 11 Meer informatie
- 12 Samen een portefeuille bouwen?
Beleggen in vastgoed voor beginners
Beleggen in vastgoed is niets nieuws, maar de laatste tijd hoor je er steeds vaker over. Je hoort steeds vaker verhalen over mensen die beleggen in vastgoed en hiermee een passief inkomen opbouwen. Je vraagt je misschien af of het inderdaad een goede manier van beleggen is en of het mogelijk is om hier ook van te profiteren. Het maakt niet uit of je een complete beginner bent of al enige kennis hebt in dit artikel zullen wij precies uitleggen wat jij moet weten om een begin te maken met beleggen in vastgoed
Wat houdt beleggen in vastgoed in?
Wat houdt beleggen in vastgoed nou precies in? Wanneer je belegt in vastgoed investeer je geld in onroerend goed met als doel om hiermee winst of rendement te behalen. Het omvat het kopen van verschillende soorten vastgoed, zoals huizen, kantoren en winkelpanden.
Wanneer je belegt in vastgoed wil je natuurlijk rendement verdienen door het pand te verhuren om rendement te ontvangen. Het rendement wordt behaald door de combinatie van de huurinkomsten en je kan ook nog winst maken door de stijging van de waarde van het pand. Zo kan vastgoed een stabiele stroom van inkomsten genereren.
De termen beleggen in vastgoed en investeren in vastgoed worden regelmatig door elkaar gehaald. Ze betekenen bijna hetzelfde maar als we praten over investeren in vastgoed heb je directe controle over het rendement want je koopt en beheert het pand zelf.
Waarom zou je beleggen in vastgoed?
Er zijn zo veel opties om te beleggen. U kunt bijvoorbeeld gaan beleggen in aandelen. Wat vastgoed zo’n goede optie maakt om in te beleggen is dat wanneer u belegt in vastgoed dat u zekerheid heeft dat vastgoed redelijk waardevast is. Historisch gezien is vastgoed een waardevaste belegging die over een langere periode in waarde toeneemt.
Boven de toename in waarde van vastgoed kunt u rendement maken als u het pand verhuurt. Hiermee ontvangt u een maandelijkse inkomstenstroom dat een passief inkomen kan opbouwen.
Hoe beleg je in vastgoed?
Er zijn een paar manieren om te beleggen in vastgoed. Allereerst kan je zelf beleggingspanden gaan kopen en deze dan te gaan verhuren. Maar dit kan heel wat moeite kosten en neemt heel wat tijd in beslag. Of u kunt u geld beleggen bij een vastgoed bedrijf waar u een vast percentage rendement ontvangt. U hoeft dan helemaal niets te doen want het vastgoed bedrijf gebruikt dan uw geld om panden aan te kopen en u krijgt een passend rendement. Lijkt u dit wat? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is.
Waar moet je op letten als je in vastgoed belegt?
Als u zelf wilt beleggen in vastgoed moet u letten op een paar factoren. Allereerst moet u rekening houden met de koers van de woningmarkt. Deze kan net zoals elke andere markt fluctueren, dit betekent dat deze kan stijgen maar ook dalen. Ten tweede moet u rekening houden met het financieringsrisico. Verder is het ook slim om continu de regelgeving bij te houden zodat u niet voor verassingen komt te staan.
Beleggen in vastgoed fondsen
Als je niet beschikt over het vermogen om zelf de beleggen in vastgoed kan je altijd nog beleggen in een vastgoedfonds. Beleggen in een vastgoedfonds kan een uitstekende manier zijn om toch nog in vastgoed te beleggen ook want te toegangsdrempel ligt daar een stuk lager. Vaak kun je er al terecht met een inzet van €10,000. Maar dit kan verschillen per fonds.
Is beleggen in vastgoed veilig?
Beleggen in vastgoed is relatief veilig vergeleken met andere vormen van beleggen. Historisch gezien behoudt vastgoed zijn waarde goed en stijgt de waarde jaar op jaar. Wanneer je belegt in vastgoed heb je altijd een fysiek onroerend goed. Dit betekent dat het vrijwel onmogelijk is dat de waarde naar 0 zakt. Echter is het nog steeds een belegging, dus er is geen garantie dat de waarde zal stijgen.
Welke soorten panden?
Wanneer je aan beleggen in vastgoed denkt, denkt u waarschijnlijk over woonhuizen, appartementen of vakantiewoningen. Maar het is misschien wel interessant om te investeren in vastgoed als verhuurde huizen, kantoor- of winkelpanden. Elk van deze verschillende soorten vastgoed heeft zijn voor en nadelen dus is het van belang om goed te onderzoeken welke het meest interessant is voor u.
Welke kosten heb je als je belegt in vastgoed?
Wanneer je zelf belegt in vastgoed heb je wel verschillende kosten. Allereerst heb je geld nodig om een pand te kopen. Meestal moet je minimaal 20% zelf inleggen. Ook als belegger moet je 8% overdrachtsbelasting betalen. Als je beleggingspand een slecht energielabel heeft gaat dit ook geld kosten want in de komende jaren kom er een minimaal energielabel van minimaal D. Dus als het pand slecht geïsoleerd is gaat dit je wat kosten. Wanneer je belegt bij een vastgoed bedrijf hoef je hier geen rekening mee te houden.
Hoeveel geld heb je nodig om in vastgoed te beleggen?
Er is geen exact minimum bedrag dat je moet hebben om te beleggen in vastgoed. Het hangt namelijk af van de prijs van het beleggingspand en de het minimale percentage aan eigen geld dat nodig is voor het pand. Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven met welke kosten u kunt verwachten en hoeveel geld u minimaal nodig heeft wanneer u zelf belegt in vastgoed.
Meer informatie
Heeft u interesse om bij Zoons Vastgoed te beleggen of wilt u uw beleggingspand verkopen? Neem dan contact met ons op of bel naar 085 00 44 210. Dan kunnen we samen kijken naar wat de mogelijkheden zijn.
Samen een portefeuille bouwen?
Beschikt u over meer dan €500,000 en wilt u dit beleggen in vastgoed? Bij Zoons Vastgoed is het ook mogelijk om samen met ons een vastgoed portefeuille te bouwen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.