Hoe koop je een tweede huis?

Inleiding voor tweede huis kopen

Tegenwoordig is het vastgoed een erg gegeerde branche door de winstmogelijkheden die erin zijn te vinden. Veel beleggers bevinden zich tegenwoordig in de branche om hun portefeuille te diversifiëren. Jammer genoeg is het vastgoed niet voor iedereen bedoeld, maar voor wie niet en voor wie wel?

Voordelen en nadelen van een tweede huis kopen

Een van de grootste voordelen van het kopen van vastgoed is om hieruit een passief inkomen te generen. De huuropbrengsten kan namelijk een sterke clashflow worden. Als de huuropbrengst meer is dan de kosten, dan is het resterende bedrag je uiteindelijke (netto) passieve inkomen. Ook kan het zijn dat de waarde van gekochte huis stijgt waardoor je het ook kunt verkopen voor meer dan de inkoopprijs.

Echter zijn er ook nadelen verbonden met het kopen van een tweede huis. Een van de grootste uitdagingen is om een betrouwbare huurder te vinden. Eentje die altijd netjes betaalt en zich verantwoordelijk gedraagt in het huurhuis. Als je geen betrouwbare huurder vindt kan dit leiden tot conflicten wat erg tijdrovend en kostenvol kunnen zijn.

Een ander nadeel is dat de kosten van het kopen van een tweede huis flink hoog kunnen zijn doordat er bijvoorbeeld onderhoud moet worden gedaan of andere verborgen gebreken. Wil je je tweede huis kopen en doorverkopen voor meer dan de inkoopprijs? Dan vereist dit expertise in de vastgoedbranche en de kunst van inschatten van de huizenmarkt. Er komen allemaal factoren kijken bij een waardebepaling van een huis. Grootte, locatie, energielabel en nog veel meer. Het is daarom erg moeilijk om een goede inschatting te maken op de toekomstige prijs van de woning

Juridische overwegingen van een tweede huis kopen

U moet de juridische en fiscale overwegingen niet vergeten in uw keuze. Vooral huurwoningen zijn onderwerpen aan een verscheidenheid van wetten en regels. Als u gebruik gaat maken van investeerders wilt de investeerder natuurlijk weten hoe de relatie is tussen de verhuurder en huurder en allerlei andere factoren voordat een investeerder zijn of haar geld aan jou geeft. Bovendien zijn de huurinkomsten onderworpen aan bepaalde belastingen en vooral met de huidige wetgeving rondom huurwoningen is het niet erg gunstig om nu in de branche te stappen.

Kortom, het hebben van een huurwoning kan erg voordelig zijn en gunstig zijn voor je portemonnee alleen komen er veel financiële risico’s en juridische zaken bij kijken. Zorg er daarom voor dat u eerst de voordelen en nadelen overweegt voordat u de keuze gaat maken. Met de huidige huizenmarkt (april 2023) zien wij een daling in de prijzen waardoor het nog riskanter is om een tweede huis te kopen.

Heeft u al een tweede huis of een verhuurd huis en wilt u die misschien verkopen en verdere waardevermindering van uw huis te voorkomen? Dan is het belangrijk dat dit met snelheid gaat, bijna elke dag daalt de huizenmarkt meer en meer. Verkoop daarom uw woning binnen een week bij Zoons Vastgoed.

Waarom u huis verkopen aan Zoons Vastgoed

Als u heeft besloten om u huis te verkopen aan een huis opkoper bent u bij Zoons Vastgoed goed terecht. Wij kopen vastgoed op door heel Nederland en dus ook in uw regio. Bij ons heeft u geen makelaarskosten en wij zorgen ervoor dat de verkoop moeiteloos en zorgeloos verloopt. Wij geven u een geheel vrijblijvend bod onder voorbehoud van een bezichtiging binnen enkele dagen. Als u dit bod accepteert kunnen wij de verkoop rond maken.

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief