Huis verkopen onder WOZ-waarde

Uw huis verkopen onder WOZ-waarde

Bent u benieuwd of u uw huis onder de WOZ-waarde mag verkopen? Veel mensen zijn benieuwd of dit mogelijk is omdat ze wellicht hun huis voor minder kunnen verkopen aan hun kinderen. De belastingdienst weet dit ook en houdt daarom ook goed bij de aankopen en verkopen van woningen. Als een woning voor opvallend weinig wordt verkocht gaan ze natuurlijk vragen stellen.

Uw woning onder de WOZ-waarde verkopen aan uw kinderen

Het is vaak wel mogelijk om een woning goedkoper te verkopen aan uw kinderen. Het bedrag waarvoor u de woning onder de WOZ-waarde verkoopt wordt dan gezien als een schenking. Over het geschonken bedrag moet dan vaak wel belasting betaald worden. Dit hoeft niet als uw kind onder de 40 jaar is en recht heeft op een bepaalde vrijstelling. Het is mogelijk om een deel belastingvrij te schenken als deze persoon onder de 40 jaar is. Het bedrag waar dan geen belasting over betaald hoeft te worden is in 2023 €27,231 en zal in 2024 volledig afgeschaft worden. Als uw kind geen recht op dit heeft zal hij over het bedrag dat u het huis aan hem of haar verkoopt 10% tot 20% schenkbelasting moeten betalen.

Alsnog uw woning verkopen aan uw kind?

Ook al verdwijnt de vrijstelling schenkbelasting zou het nog steeds slim kunnen zijn om uw woning aan uw kind te verkopen. Als u uw woning aan uw kind verkoopt en dan terug huurt van uw kind bouwt dit waarde op voor uw kind zonder dat dit hem wat kost en u bent verzekerd van een goede huurder verhuurder relatie.

Uw huis verkopen aan Zoons Vastgoed

Wat vindt u ervan? Uw huis morgen al verkocht? Zeker als het tegen een uitstekende prijs verkocht wordt. Het is heel simpel. U hoeft enkel maar uw woning aan te melden. Dit is al binnen één minuut geregeld. Vervolgens doen wij binnen 24 uur een serieus bod, zonder voorbehoud van financiering. Zo makkelijk kan het zijn: nu aanmelden, morgen verkocht. Zonder poespas, geen gedoe: ook nog een voorschot als aanbetaling op uw huis.

U betaalt geen makelaarskosten, overdrachtsbelasting en notariskosten

Wanneer u uw woning aan Zoons Vastgoed verkoopt hoeft u geen rekening te houden met de makelaarskosten, overdrachtsbelasting en notariskosten. Deze kosten nemen wij voor onze rekening. Dit betekent dat u hierdoor duizenden euro’s bespaart.

Ook al het onderhoud, juridische en fiscale zaken nemen we voor u uit handen. Wij doen dit zodat u een zo aangenaam mogelijke verkoop ervaart.

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Lees ook nog deze artikelen:

Verhuurde woning verkopen
Huis in slechte staat verkopen
Huis verkopen zonder makelaar
Beleggingspand verkopen

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief