Wat doet een makelaar?

In principe is een makelaar een bemiddelaar bij de verkoop, aankoop of de verhuur van woningen, kantoren, bedrijfspanden en ander onroerend goed, zoals monumenten of agrarisch goed. Er zijn verschillende makelaars zoals de aankoop, verkoop of verhuur makelaar.

Veel mensen denken vaak dat een makelaar zich alleen bezighoudt met de aankoop en verkoop van vastgoed. Echter, is de dienst die makelaars bieden een stuk breder dan enkel deze twee aspecten.

Wat zijn de taken van een makelaar?

Een makelaar kan verschillende taken vervullen, zoals adviseur bij aankoop, verkoop, huur of verhuur van onroerend goed. Tevens kan een makelaar optreden als verkoper en bemiddelaar. De taken van een makelaar lopen uiteen van verkoper tot interieurstylist. De hoofdtaken van een makelaar bestaan uit;

   

   • Aan- en verkoopmakelaar bij woningen en bedrijfsonroerend goed

   • Verhuurmakelaar

  Een aankoopmakelaar biedt een helpende hand bij de aankoop van een nieuwe woning of de verkoop van uw huidige woning. In het geval van een aankoopmakelaar kan de makelaar u alles vertellen over het aankoopproces en u hierbij assisteren om zo de kans op een goede aankoop te vergroten. Een verkoopmakelaar brengt u op de hoogte van de huidige marksituatie en informeert u over de prijzen. Tevens helpt de verkoopmakelaar bij de onderhandelingen met potentiële kopers en gebruikt de makelaar zijn/haar netwerk en vaardigheden om zo snel mogelijk de juiste koper voor u te vinden.

  Makelaar en taxateur

  Het komt vaak voor dat een makelaar óók taxateur is. Een taxateur is een gediplomeerd persoon, die is opgeleid om een juiste waardebepaling van uw woning op te stellen. Deze waardebapling wordt gebaseerd op een aantal vaste factoren en zou bijna identiek moeten zijn wanneer een andere taxateur uw woning taxeert. Op basis van deze taxatie, kan de makelaar u een advies geven over de verkoopprijs van uw woning. 

  Kosten makelaar

  De kosten van een makelaar lopen erg uiteen. Zo zijn er makelaars die een vast bedrag rekenen, maar zo zijn er ook makelaars die een percentage van de gerealiseerde verkoopprijs van uw woning in rekening brengen. Dit percentage wordt ook wel courtage genoemd. De hoogte van dit percentage verschilt per makelaar, u moet hierbij denken aan 1% á 2,5% van de gerealiseerde verkoopprijs van de woning. Er zijn ook andere kosten die een makelaar in rekening brengt, hieronder een overzicht;  

    

    • Courtagekosten

    • Opstartkosten

    • Intrekkingskosten

    • Overige bijkomende kosten

   Opstartkosten zijn kosten die de makelaar in rekening brengt wanneer uw woning op Funda komt te staan. Deze kosten liggen meestal rond de €500. Deze kosten bestaan uit kosten voor de fotograaf, de plaatsing op Funda en administratieve kosten. Intrekkingskosten komen bij sommige makelaars voor. Wanneer u tijdens het verkoopproces van uw woning de verkoop besluit te annuleren, brengen sommige makelaars intrekkingskosten in rekening.

   Waarom uw woning verkopen aan Zoons Vastgoed?

   Als u heeft besloten om uw woning te verkopen aan een opkoper, dan hebt u aan Zoons Vastgoed de juiste partner! Wij kopen vastgoed op door heel Nederland en dus ook in uw regio. Bij ons heeft u geen makelaarskosten en wij zorgen ervoor dat de verkoop moeiteloos en zorgeloos verloopt. Wij geven u een geheel vrijblijvend bod onder voorbehoud van een bezichtiging binnen enkele dagen. Als u dit bod accepteert, kunnen wij de verkoop rond maken.

   Meer over onze diensten

   Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
   085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

   Rick Schoonderwoerd

   Rick Schoonderwoerd

   Vastgoed adviseur

   Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

   Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

    

   Koopakte huis
   VBO-makelaar-lidmaatschap
   Flexibele verkoopvoorwaarden.
   Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
   Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
   Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
   Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

   Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief