Wat is een onroerend goed?

Wat is onroerend goed?

Kort gezegd is onroerend goed iets dat niet makkelijk te verplaatsen is. Dit betekent dat objecten als huizen, land of vastgoed allemaal vallen onder onroerend goed. Deze goederen kunnen zowel commercieel als privé zijn.

De officiële betekenis van onroerend goed is alles wat in en bovenop de grond bevindt. Dit betekent dat alles wat met de grond verbonden onroerend goed is dus ook een boom, planten of een schuur. Het hoeft niet altijd echt vast te zitten aan de grond want bij onroerend goed gaat het om permanente objecten

onroerend goed 2

Wat is dan het verschil tussen roerende en onroerende goederen?

Vaak als er een huis gekocht of verkocht wordt moet er onderscheid gemaakt worden tussen roerende en onroerende goederen. Roerende goederen zijn eigenlijk precies het tegenovergestelde van onroerende goederen dus deze zijn juist makkelijk verplaatsbaar, denk aan een tafel of televisie.

Vaak kan het niet helemaal helder zijn wat nou een roerend of onroerend goed is want een vloer die niet vast ligt wordt bijna altijd gezien als een roerend goed ook al zou je denken dat deze er permanent ligt. Maar als de vloer wel vast ligt is het een ander verhaal want dan wordt het gezien als een onroerend goed. Hier moeten altijd goede afspraken over gemaakt worden tussen de kopende en verkopende partij.

Leg alles vast!

Om problemen te voorkomen raden wij het aan om alles vast te leggen in een notariële akte. Omdat er een grijs gebied bestaat is dit de beste manier om problemen te voorkomen. Hierdoor zal het voor beide koper en verkoper duidelijk zijn wat er wel en niet weg gehaald mag worden.

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief