Wat is een bouwkundig rapport

Als u werkt aan een bouwproject, is het opstellen van bouwkundig rapport een aanmerkelijk onderdeel van het proces. Het rapport biedt belangrijke informatie over de staat van het gebouw en zorgt ervoor dat het project veilig en in overeenstemming met de bouwvoorschriften wordt uitgevoerd. Wat zijn dan precies de kosten?

Hoeveel kost een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwkundig rapport kunnen erg verschillen aan de hand van verschillende factoren. Normaal kan een rapport tussen de 1000 en 5000 euro kosten. De kosten zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van het gebouw, de staat van het gebouw, de locatie en de ervaring van de architect.

Hieronder leggen wij uit waarom deze factoren een rol spelen op prijs van een bouwkundig rapport:

 • De grootte van het gebouw: des te groter het gebouw, des te langer het opstellen van het rapport duurt.
 • De complexiteit van het gebouw: als het gebouw ingewikkelde installaties bevatten of complexe structuren heeft, kan dit de kosten het rapport verhogen.
 • De staat van het gebouw: als de staat van het gebouw erg slecht is, kan dit ervoor zorgen dat er de inspectie en analyse extra lang duurt.
 • De locatie van het gebouw: als de locatie ergens afgelegen ligt kunnen de reiskosten ook hoger liggen wat bijdraagt aan de uiteindelijke prijs.
 • De ervaring van architect: een ervaren architect vraagt een hogere prijs dan een minder ervaren architect.

Wat omvat een bouwkundig rapport?

Een bouwkundig keuring is een gedetailleerd verslag van de precieze staat van het gebouw. Het rapport heeft informatie over de constructie, de materialen en de technische installaties van het gebouw. Het bouwkundige rapport kan ook aanbevelingen erin hebben voor reparaties, renovaties of andere verbeteringen om het gebouw veiliger te maken. Een bouwkundig rapport kan een ook een essentieel zijn om een vergunning te krijgen voor renovatie of bouwwerkzaamheden.

Waarom u huis verkopen aan Zoons Vastgoed?
Als u heeft besloten om u huis te verkopen aan een huis opkoper bent u bij Zoons Vastgoed goed terecht. Wij kopen vastgoed op door heel Nederland en dus ook in uw regio. Bij ons heeft u geen makelaarskosten en wij zorgen ervoor dat de verkoop moeiteloos en zorgeloos verloopt. Wij geven u een geheel vrijblijvend bod onder voorbehoud van een bezichtiging binnen enkele dagen. Als u dit bod accepteert kunnen wij de verkoop rond maken.

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


  ✓ U zit nergens aan vast
  ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
  ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief