Wat is de waarde van een huis in verhuurde staat?

Wat is de waarde van een huis in verhuurde staat?

Als u een huis heeft in verhuurde staat vraagt u zich natuurlijk af of de waarde dan veranderd. In de meeste gevallen is de prijs inderdaad anders dan een leegstaand huis. De waarde van een verhuurde woning is afhankelijk van de ontvangen huur, vaak is deze wel minder dan de leegstand waarde.

Waarom heeft verhuur invloed op de waarde van een woning?

De verhuur van een woning heeft veel invloed op de vraagprijs, dit komt omdat de meeste huurders een onbepaalde tijd contract hebben. De waarde van een verhuurde wordt namelijk berekend met de jaarlijkse huuropbrengst. Als u een huurder heeft met een bepaalde tijd contract wordt het aangeraden om te wachten tot de huurder vertrekt omdat de leegstand waarde bijna altijd meer is dan een woning in verhuurde staat.

Hoe wordt de waarde van een verhuurde woning bepaald?

Het berekenen van een verhuurde woning kan op meerdere manieren. U kunt natuurlijk een taxatie doen op uw verhuurde woning, deze houd dan ook rekening met de staat van de woning. Ook kunt u zelf een goede schatting doen. Stel, u heeft een woning met een WOZ-waarde van  €250,000 en de jaarlijkse huuropbrengst is €17,500. Dan is de berekening €10,000/€250,00= 4%. Nu kunt u in de onderstaande tabel de leegwaarderatio vinden.

Verhouding jaarlijkse huurprijs tot WOZ-waardeLeegwaarderatio 2023
0-1%73%
1-2%79%
2-3%84%
3-4%90%
4-5%95%
5-6%100%
6-7%100%
>7%100%

Met een leegwaarderatio van 4% is de woning dan 90% van de WOZ-waarde waard. Dit betekent dat de woning dan €225,000 waard is. Wel moet er echt rekening gehouden worden met de staat van de woning. Als de woning in zeer slechte staat is zult u natuurlijk nooit die 90% van de WOZ-waarde ontvangen.

Uw verhuurde huis verkopen aan Zoons Vastgoed

Tot slot is het ook mogelijk om uw verhuurde woning aan een bedrijf als Zoons Vastgoed te verkopen. Wij kopen alle soorten huizen door heel Nederland, dus ook uw verhuurde woning. U kunt nu al geheel gratis een vrijblijvend bod aanvragen op uw verhuurde woning. Wij zullen u dan een eerlijk bod geven dat geheel conform is aan de woningmarkt in uw regio. Verder zorgen wij er voor dat het verkoopproces moeiteloos en zorgeloos verloopt.

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief