Makelaar Utrecht

Makelaar in Utrecht

Als u heeft besloten om een huis te kopen of verkopen dan vraagt u zich af welke. Er zijn vele makelaar in Utrecht maar een passende vinden lijkt moeilijk. Wij zullen het makkelijker maken voor u en wij zullen uitleggen waar u op moet letten bij een makelaar.

Waar moet u op letten bij een makelaar in Utrecht?

Als u heeft besloten om met een makelaar te gaan samenwerken zijn er wel een paar factoren waar u op moet letten. Allereerst is het slim om reviews van de makelaars te lezen want dit geeft al gelijk aan of ze goed zijn. Ga vervolgens in gesprek met meerdere makelaars om te zien welke het beste bij uw situatie past. Als laatst moet u natuurlijk onderhandelen over de kosten.

Hoeveel kost een makelaar in Utrecht?

Gebruik maken van een makelaar kost natuurlijk geld maar hoeveel u betaald is afhankelijk van de makelaar. Bij een makelaar moet u opstartkosten en courtage betalen. De opstartkosten liggen vrijwel altijd tussen de €300-€700. De courtage kan enorm verschillen per makelaar want sommigen vragen voor een vast bedrag en anderen en percentage van de verkoopprijs van de woning, maar de courtage ligt vaak tussen de 1% en 1.5% maar hier is over te onderhandelen. De gemiddelde vraagprijs van een woning in Utrecht is €425,000. Dit betekent dat als u een courtage van 1.5% betaalt dat u zo’n €6,375 is en als de opstartkosten €700 euro zijn kost dit u in totaal €7,075 aan alleen maar makelaarskosten.

Hoelang duurt de verkoop van een woning in Utrecht?

De verkooptijd van een woning in Utrecht hangt enorm af van de staat van de woning want een bouwval zal nooit zo snel verkocht worden als een woning die instap klaar is. De gemiddelde verkooptijd in Utrecht is ongeveer 19 dagen .

Waarom zou u uw woning aan Zoons Vastgoed verkopen?

Ook is er nog een andere mogelijkheid om een huis te verkopen. Namelijk uw huis verkopen aan een vastgoed opkoper als Zoons Vastgoed. Enkele voordelen van een vastgoed opkoper zijn dat u geen makelaarskosten heeft. Dit betekent dat de opstartkosten en de courtage komt te vervallen, dit is mogelijk omdat wij geen gebruik maken van makelaars. Als u dan een gratis bod aanvraagt ontvangt u binnen enkele dagen een geheel vrijblijvend die conform is aan de woningmarkt in Utrecht. Natuurlijk zorgen wij ervoor dat het verkoop proces moeiteloos en zorgeloos verloopt.

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief