Kosten huis verkopen

Wat zijn de kosten van de verkoop van een huis?

Wanneer je een huis verkoopt komen daar natuurlijk diverse kosten bij. Wij zullen aan u uitleggen wat deze kosten zijn, hoe je ze kunt vermijden en andere alternatieve manieren om een woning te verkopen zonder kosten.

Wat zijn de kosten van de verkoop van een huis bij de makelaar?

Gebruik maken van een makelaar brengt natuurlijk kosten met zich mee. Een makelaar vraagt namelijk voor opstart kosten en courtage. Opstart kosten worden meestal uitgegeven aan foto’s en ander werk dat de makelaar doet. De opstartkosten liggen meestal tussen de €300 en €700. Courtage kan verschillen per makelaar, sommigen vragen voor een vast bedrag maar de meeste vragen voor een percentage van de verkoopprijs. Het percentage dat meestal gevraagd wordt ligt tussen de 1% en 1.5%. Dit betekent dat als u een huis verkoopt voor €300,000 betaalt u tot wel €4,500 aan courtage betaalt en samen met de opstartkosten kunnen de totale kosten tot wel €5,200 komen.

Wat zijn de kosten als je zelf je huis verkoopt?

Wanneer je zelf je huis verkoopt zijn er natuurlijk minder kosten. Zo verdwijnen alle makelaarskosten. Wel moet je nu alles zelf gaan doen. Dus je moet zelf foto’s gaan maken, zelf een contract maken, zelf bezichtigingen doen en zelf onderhandelen over de verkoop. Ook mag je geen gebruik maken van Funda omdat je geen makelaar bent.

Wat zijn de kosten als je je huis verkoopt aan een vastgoed opkoper?

Wanneer u uw huis verkoopt aan een vastgoed opkoper als Zoons Vastgoed zijn er geen kosten die daarbij komen. Zoons Vastgoed koopt huizen door heel Nederland dus ook jouw huis. Wij zorgen ervoor dat u een eerlijk bod krijgt dat conform is aan de markt in uw regio. U kunt nu een gratis en vrijblijvend bod aanvragen en wij zullen binnen enkele dagen een bod geven op uw woning. Verder zorgen wij ervoor dat het verkoop proces zorgeloos en moeiteloos verloopt.

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief