Mag ik mijn huurcontract opzeggen?

Mag ik de huur opzeggen met een brief?

Volgens de wet moet u een huurcontract opzeggen aan de hand van een aangetekende brief. Vervolgens krijgt u een bewijs dat de brief is verstuurd of ontvangen. Verder is geen verplichte argumentatie nodig om uw huurcontract op te zeggen.

Wat is de minimale huurperiode?

Het is mogelijk dat u een minimale huurperiode heeft als u een onbepaalde tijd contract heeft. Deze minimale huurperiode staat niet wettelijk vast maar moet afgesproken worden met de verhuurder. Het is niet verplicht om een minimale huurperiode te hebben maar wordt wel vaak verwacht. De meest voorkomende minimale periode is 1 jaar en binnen deze tijd kan je de huur niet opzeggen.

Wat is een huurcontract met onbepaalde tijd?

Bij een huurcontract met onbepaalde tijd betekent dat het contract geen einddatum heeft. Let wel op als er een minimale periode is afgesproken, werkt dat net wat anders. Is dit bij u het geval? Dan staat in het contract wat de minimale huurperiode is, voordat u dit kan opzeggen.

Bijvoorbeeld: u tekent een contract voor minimaal 6 maanden, dit betekent dat u de eerste 6 maanden niet mag opzeggen, pas na deze 6 maanden kunt u het huurcontract opzeggen. U kunt het huurcontract in die 6 maanden opzeggen en dan eindigt het contract aan het einde van de minimale periode die in het contract staat.

Wat is een tijdelijk contract?

Een tijdelijk huurcontract heeft een begin- en einddatum. Wordt er aangegeven dat de huurder niet kan opzeggen? Dan geldt dit niet voor u, maar alleen voor de verhuurder. De verhuurder mag niet tussendoor het tijdelijke huurcontract opzeggen, maar u wel.

Uw huurcontract op tijd opzeggen

U moet erop letten wanneer u wilt opzeggen, dat u opzegt voor de opzegdatum. In het huurcontract zou dit erin moeten staan. Staat het er niet in? Zeg dan op voor de dag dat u de huur moet betalen. Het opzegtermijn start dan de eerste van de maand.

Wat gebeurt er na het opzeggen van het huurcontract?

Als u het huurcontract opzegt, eindigt het huurcontract na het aangegeven opzegtermijn. Als u de huur maandelijks moet betalen dan is de minimale opzegtermijn 1 maand en het maximale opzegtermijn 3 maanden.

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief