Hoe werkt een huisveiling?

Wat is een huisveiling?

Een huizenveiling ontstaat vrijwel altijd als de eigenaar van de woning de woning niet meer kan betalen en de reguliere verkoop niet is geprobeerd of gelukt. Op een huizenveiling kunnen mensen bieden op huizen en de hoogste bieder wint het huis. Vaak koop je deze woning dan ver onder de marktprijs, vaak ligt deze dan tussen de 20% en 30% onder de marktwaarde.

De voor- en nadelen van een huisveiling

Het grootste voordeel van een huizenveiling is dat de prijs vaak een stuk lager ligt dan de waarde van een woning. Echter zitten er ook wel redelijk, grote nadelen aan. Allereerst kan je het huis niet bezichtigen, dus je weet eigenlijk niet wat je koopt. Ten tweede de veilingkosten, als u een huis koopt op een huisveiling betaalt u veilingkosten. Deze kunnen sterk variëren, want elke veiling heeft andere kosten. Het is aangeraden om minstens 10% aan te houden, maar dit zou ook meer of minder kunnen zijn.

Een huisveiling voorkomen

Het is ook mogelijk dat u huis op misschien geveild moet worden, omdat de veilingprijs bijna altijd een stuk lager is dan de waarde van de woning, het is daarom aan te raden om dit te vermijden. Wij adviseren u om eerst uw woning op de reguliere markt te verkopen, anders kunt u ook uw huis verkopen aan een woningopkoper.

Uw huis verkopen aan Zoons Vastgoed

Als het verkopen van uw huis op de reguliere markt niet lukt en u echt uw huis niet wilt veilen op een huisveiling kunt u uw huis verkopen aan een woningopkoper. Zoons Vastgoed is een vastgoedopkoper die huizen in elke staat door heel Nederland koopt, dus ook uw huis. Wij zorgen ervoor dat u een eerlijk en marktconform bod krijgt voor uw woning. U kunt nu al een gratis en vrijblijvend waardebepaling aanvragen. Wij zorgen er dan voor dat het verkoopproces zorgeloos en moeiteloos verloopt.

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief