Een huis verkopen in Venlo: hoe doe je dat?

Uw huis in Venlo verkopen

Als u uw huis in Venlo wilt verkopen kan dit het juiste moment zijn om uw woning te verkopen. Venlo is een groeiende stad en dat is te merken aan de vraag naar woningen. Met de juiste aanpak kunt u uw huis voor een goed bedrag verkopen.

Inzicht in de huidige staat van de woningmarkt in Venlo

De woningmarkt in Venlo is in de afgelopen jaren gegroeid. De gemiddelde verkoopprijs van een huis is ook sterk toegenomen. Maar er is nog steeds best wel wat concurrentie. Als u uw woning niet goed prijst zou het best lang kunnen gaan duren voordat de woning verkocht is. Dit betekent dat als u uw huis goed wilt verkopen u veel kennis van de huidige markt nodig heeft. Daarom kan het aantrekkelijk zijn om uw woning te verkopen met een makelaar of aan een vastgoed opkoper.

woning verkopen venlo

Een huis verkopen met een makelaar in Venlo

Als u uw huis in Venlo wilt verkopen, kunt u overwegen om met een makelaar te werken. Een goede makelaar kan u helpen bij het complexe proces van het verkopen van een huis, van het bepalen van de juiste prijs tot het onderhandelen met potentiële kopers. Zij kunnen u ook helpen uw huis effectief op de markt te brengen, zodat het zoveel mogelijk potentiële kopers bereikt.

Bij het kiezen van een makelaar in Venlo, is het belangrijk om uw onderzoek te doen en een agent te kiezen die ervaring heeft met het werken in de lokale markt. Kijk voor een agent die heeft een bewezen track record van de verkoop van woningen in uw omgeving en die heeft een diep begrip van de lokale markt trends.

De kosten van de verkoop van een huis in Venlo

Wanneer u een huis in Venlo verkoopt komen hier verschillende kosten bij.

Als u gebruik maakt van een makelaar moet u rekening houden met de commissie. Deze commissie bestaat meestal uit opstartkosten en courtage. De opstartkosten bedragen meestal tussen €300 en €700. De courtage is meestal 1% tot 1.5% van de verkoopprijs, hier kan meestal wel onderhandeld over worden. Het is ook mogelijk dat een makelaar vraagt voor een vaste courtage.

Buiten de makelaarskosten heeft u ook mogelijk nog juridische kosten zoals notariskosten maar deze zijn meestal voor de kopende partij,

huis snel verkopen venlo

Hoe lang duurt het om een huis te verkopen in Venlo?

De verkooptijd van een huis in Venlo kan best wel variëren afhankelijk van een aantal factoren. Een van de belangrijkste factoren is de staat van de woning als de woning een bouwval is zullen er  minder mensen zijn die dat willen kopen. Ook is de locatie een belangrijk factoor. Zelfs het seizoen heeft invloed op de verkooptijd van een woning.

De gemiddelde verkooptijd in Venlo is 1 tot 2 maanden maar dit kan natuurlijk langer of korter zijn.

Huis verkopen aan een vastgoed opkoper

Als u snel uw huis wilt verkopen kan het aantrekkelijk zijn om uw huis te verkopen aan een vastgoed opkoper als Zoons Vastgoed. Wij kopen alle soorten woningen dus ook die van u. U kunt nu al een geheel gratis bod aanvragen en dan zullen wij binnen enkele dagen met een eerlijk bod komen. Nog een voordeel van een vastgoed opkoper is dat u geen makelaarskosten hoeft te betalen want wij kopen uw woning direct van u.  Als u akkoord gaat met het bod kan de verkoop al snel rond zijn. Verder zorgen wij er natuurlijk voor dat de verkoop zorgeloos en moeiteloos voor u verloopt.

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief