Hoe verkoopt u snel een huis in Deventer?

Hoe zorgt u voor een snelle verkoop van uw huis in Deventer?

Als u voor het eerst een huis wilt verkopen kan dit een lastige taak zijn. Zeker als u uw huis een beetje snel wilt verkopen kan dit moeilijk zijn. Maar als u het juist aanpakt kan uw huis al snel verkocht zijn.

Inzicht in de huizenmarkt in Deventer

Voordat u uw huis in Deventer gaat verkopen is het slim om eerst de woningmarkt een beetje te kennen. In de afgelopen jaren is er veel vraag naar een woning wat voordelig is als verkoper. Dit betekent dus dat huizen voor hoge prijzen verkocht worden.

Wel moet u er rekening mee houden dat de huizenmarkt niet te voorspellen is en dat deze dus snel kan veranderen. Als u de huidige trends bijhoudt, zoals de toenemende rentetarieven, kunt u een goed doordachte beslissing nemen wanneer u uw huis verkoopt.

woning verkopen in Deventer

Voordelen van het snel verkopen van uw huis in Deventer

Een woning snel verkopen heeft vele voordelen. Allereerst verminderd u de stress en onzekerheid dat een langdurige verkoopt met zich meebrengt. Ook krijgt u dan sneller toegang tot het geld dat in uw huis zit, dit is voordelig als u bijvoorbeeld een nieuwe woning wilt verkopen of het aflossen van schulden.

Uw huis snel verkopen in Deventer

Wanneer u uw huis in Deventer snel wilt verkopen zijn er enkele stappen die u moet doorlopen. Allereerst is het noodzakelijk om uw huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor een potentiële koper. Dit betekent dat u bijvoorbeeld uw huis moet opruimen of de muren schilderen als dat nodig is.

Ten tweede is het belangrijk dat u uw huis juist prijst. Als u uw huis te hoog prijst zullen mensen minder snel geneigd zijn om naar uw huis te bezichtigen en als u uw huis te laag prijst kan u geld mislopen. Een goede manier om de juiste prijs te bepalen voor uw huis is door gebruik te maken van een makelaar, deze heeft vaak al jaren ervaring met het kopen en verkopen van huizen in uw regio.

Werken met een makelaar in Deventer

Uw huis verkopen met een makelaar kan een slimme keuze zijn. Een makelaar heeft bijna altijd meer kennis van de markt en heeft al jaren ervaring met het kopen en verkopen van huizen in uw regio. Ook regelen zij de juridische zaken rondom de verkoop van uw huis wat veel tijd kan kosten. Ook onderhandeld de makelaar voor u om de hoogst mogelijke prijs te krijgen voor de woning. Wel moet u er rekening mee houden dat een makelaar commissie vraagt voor zijn service.

huis snel verkopen Deventer

Wat kost een makelaar in Deventer?

Een makelaar kost natuurlijk geld. Een makelaar vraagt vrijwel altijd voor opstartkosten en een courtage. De opstartkosten zijn een vast bedrag die vaak tussen de €300 en €700 euro valt. Vervolgens vraagt de makelaar voor courtage. Deze kan ook een vast bedrag zijn maar kan ook een percentage van de verkoopprijs zijn. Als het een percentage van de verkoopprijs is valt deze vaak tussen de 1-2% van de verkoopprijs.

Als voorbeeld nemen wij een huis die verkocht is voor €250,000. Het is dan mogelijk dat u €700 aan opslagkosten betaald en dan nog eens €3,750 betaald aan courtage. In totaal is dit €4,450, maar dit kan natuurlijk meer of minder zijn.

Wanneer is het juiste moment om een huis te verkopen in Deventer?

Het juiste moment kiezen om een huis in Deventer te verkopen kan lastig zijn. Het juiste moment kiezen is afhankelijk van de huidige huizenmarkt en zelfs tijd van het jaar. Op dit moment zijn de prijzen nog redelijk hoog in Deventer en is er meer vraag naar huizen dan aanbod. Verder is het verkopen van een huis tijdens de zomer maanden het best. Dit is het tijd van het jaar dat mensen eerder een huis willen kopen.

Een huis verkopen aan een vastgoed opkoper

De snelste manier om een huis te verkopen is om het aan een vastgoed opkoper te verkopen als Zoons Vastgoed. Zoons Vastgoed koopt  huizen door heel Nederland dus ook in Deventer. Als u uw huis verkoopt aan Zoons Vastgoed betaalt u geen makelaarskosten en kan de verkoop al binnen enkele weken rond zijn. U kunt nu al een geheel gratis bod vragen die u dan binnen enkele dagen ontvangt. Als u met dit bod akkoord gaat hoeft u niets meer te doen want dan regelen wij de rest voor u zodat de verkoop zorgeloos en moeiteloos verloopt.

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief