Een huis kopen met een makelaar

Huis kopen makelaar

U wilt een huis kopen en u vraagt uzelf af of u dit met een makelaar moet doen. Wij zullen vertellen welke stappen doorlopen worden bij de aankoop van een huis.

Huizen zoeken

Vaak kijken mensen al zelf van tevoren naar huizen of sites zoals Funda. Een makelaar weet door zijn enorme netwerk al ver van tevoren welke woningen op de markt komen en vaak kun je ze al bezichtigen voordat ze op de markt komen. Dan is er vaak een stuk minder concurrentie en als u een goed bod geeft vaak al voordat de woning op de markt komt verkocht.

De bezichtiging

Wanneer u of de makelaar een woning heeft gevonden moet u natuurlijk de woning bezichtigen. Het is mogelijk om deze bezichtiging zelf te doen maar wij raden u aan om dit met de makelaar te doen. Dit komt doordat de makelaar vaak al honderden huizen heeft gezien en precies kan zijn of er problemen mee zijn. De makelaar kijkt dan naar de staat van de woning en kan al vaak een inschatting maken van de reparaties of schilderwerk maken.

Het onderhandelen

Bij het onderhandelen raden wij het echt aan om gebruik te maken van een makelaar. De makelaar heeft vaak al jaren ervaring met onderhandelen en kent vaak de buurt als de palm van zijn hand. Ook heeft de makelaar tools die hem hiermee kunnen helpen. Ook zorgt de makelaar ervoor dat er ontbindende voorwaarden opgenomen worden in het koopcontract zodat u als koper financieel beschermt bent.

De koopovereenkomst

Na het onderhandelen komt natuurlijk de voorlopige koopovereenkomst nu start het onder voorbehoud traject. Wanneer de financiering rond is kan het definitieve koopcontract getekend worden. Met een makelaar is dit heel gemakkelijk want zij doen vrijwel alles behalve het tekenen voor u. U hoeft dan alleen de overeenkomst door te lezen en dan tekenen al u akkoord gaat en dan is de woning na de oplever datum van u.

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief