Hoe werkt een open huis dag?

Een open huis is een simpele, interessante en laagdrempelige manier om uw woning onder de aandacht te krijgen van potentiële kopers. Het woord zegt het al, open huis, u doet letterlijk de deur open voor mensen om naar binnen te lopen. Kopers hoeven geen bezichtigingen in te plannen, ze kunnen letterlijk de deur inlopen en voor hun zelf kijken. Deze dagen worden vaak onder begeleiding gedaan van de makelaar of misschien u zelf.

Voordelen van een open huis

Er zijn verschillende voordelen die een open huis met zich meebrengt. Als eerste schilt het de verkoper veel tijd, omdat er minder bezichtigingen op een dag wordt gedaan. Als u gebruik maakt van een landelijke open huizen dag kunt u ook gesprekken voeren met de potentiële kopers. Niemand kent de woning zoals u de woning kent, zelfs beter dan een makelaar. Ook het bekende fenomeen dat wanneer mensen andere mensen zien die iets willen, willen zij het ook. Dit geldt hetzelfde voor een open huizen dag, potentiële kopers zullen zien hoeveel concurrentie er is, waardoor het huis meer gewild raakt en er een prijsstijging kan voorkomen. Ze weten namelijk dat zij een hoog bod moeten doen om een kans te krijgen voor het bemachtigen van de woning.

Kosten van een open huis

Wat zijn nou de precieze kosten van een open huis dag? Het kan zijn dat de ene makelaar geen kosten in rekening brengt en de ander wel kosten in rekening brengt voor eventuele advertentie die zij uitbrengen voor het open huis dag. In principe worden dit soort kosten per direct gefactureerd.

Voorbereiding open huis dag

Vaak is de voorbereiding, met bijna alles, het belangrijkste wat er is. Ze zeggen niet voor niks: ‘’Het begin is het halve werk’’. Bij een open huis dag kunt u maar 1x een goede impressie maken, dus zorg voor een schone en verzorgde open huis dag. Het is belangrijk dat de uitstraling een neutrale uitstraling vertoont. Een rustige en neutrale sfeer, dat natuurlijk een huiselijk sfeer en erg uitnodigend is. Een ander belangrijk element van de open dag huis, is dat de woning verlicht is. Gordijnen zijn open, het geeft een ruimtelijk optiek voor de bezoekers. Voorkom donkere kamers en plekken tijdens de open dag huis. Zorg er ook voor dat u uw huisdieren ergens anders heeft en niet bij de open huis dag, niet iedereen is een grote fanaat van dieren en sommige zijn allergisch voor.

Op dag zelf van open huis dag

Als eerste is het belangrijk dat u gastvrij bent en de tijd neemt om elke bezoeker een woordje bij te staan. Biedt iets te drinken en vertel iedereen over de woning met leuke weetjes van het huis of de woning. Let op, wees niet opdringend, probeer iedereen de ruimte en de rust te geven tijdens het woningbezoek.

Aftercare open huis dag

Een potentiële koper heeft meerdere woningen bezoeken op een dag. Daarom is de aftercare van de open dag huis net zo belangrijk als de voorbereiding. Zorg ervoor dat u een brochure meegeeft aan de bezoeker zodat gemakkelijk informatie kunnen terugvinden van de woning en/of eventueel terugbellen.

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief