Hoe verkoop ik mijn huis?

Hoe verkoop ik mijn huis?

U bent van plan om uw huis te verkopen maar u weet niet hoe. Dit kan een lastig lijken maar dat valt wel mee. Wij zullen uitleggen welke opties er zijn en wat de voor- en nadelen er zijn.

Woning verkopen met makelaar

Een huis verkopen met een makelaar is de meest voorkomende manier om een huis te verkopen. Een makelaar heeft vele voordelen. U hoeft zelf niet veel te doen, de makelaar bemiddelt de koop of verhuur van de woning. Er zijn wel enkel nadelen. Een makelaar kost natuurlijk geld. Allereerst moet er courtage betaald worden deze ligt meestal tussen de 1% en 1.5%. Dit betekent dat als er een woning wordt verkocht voor €250,000 kost dit tot €3,750. Maar er zijn nog meer kosten namelijk de opstartkosten, deze liggen vaak tussen de €300 en €700. Dus in totaal zou je zo’n €4,450 kwijt aan makelaarskosten.

Hoe verkoop ik mijn huis zelf?

U denkt er misschien wel over om zelf uw huis te verkopen. Het voordeel hiervan is dat u natuurlijk geen of weinig kosten maakt bij de verkoop. Maar u moet heel veel zelf gaan doen. Allereerst moet u zelf een passende waarde bepalen voor de woning, dan moet u foto’s gaan maken, vervolgens moet u de woning gaan adverteren. Dit kan echter niet op Funda want alleen makelaars kunnen woning op Funda plaatsen. Ook moet u zelf de bezichtigingen doen en zelf het verkoopcontract opstellen.

Uw woning verkopen aan een huizenopkoper

Ook is het mogelijk om een huis te verkopen aan een huizenopkoper. Een huis verkopen aan een huisopkoper is meestal een stuk sneller dan de reguliere manier. Ook ontvangt u een eerlijk bod voor de woning. Ook hoeven er geen meerdere bezichtigingen gedaan worden en hoeft er niet gestrest worden over of de woning wel of niet verkocht worden.

Als u van plan bent om uw huis te verkopen aan een huizen opkoper bent u bij Zoons Vastgoed aan het juiste adres. Zoons Vastgoed koopt alle soort woningen door heel Nederland. Als u een gratis bod aanvraagt zullen wij binnen enkele dagen komen met een eerlijk en marktconform bod geheel vrijblijvend.

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief