Executieverkoop huis

Executieverkoop huis voorkomen

Heeft u een huis dat wellicht in de executie verkoop moet?  Wij leggen uit hoe u een executieverkoop kunt voorkomen en waar u verder rekening mee moet houden.

Wat is een executieverkoop huis?

Een executie verkoop huis is een huis dat gedwongen verkocht moet worden omdat de eigenaar schulden heeft die hij niet terug kan betalen. Er kan alleen een executieverkoop plaatsvinden als het huis onderpand is voor een schuld. Als de woning wordt verkocht op de executieveiling heeft de eigenaar geen invloed op de verkoopprijs van de woning en koopt de hoogste bieder de woning. Vaak wordt deze woning voor minder verkocht dan op de open markt.

Oorzaken van executieverkoop

Een executieverkoop is niet wenselijk en iedereen kan in een situatie belanden waar hij bijvoorbeeld zijn hypotheek niet meer kan betalen. Er zijn hier vele oorzaken voor zoals een langdurige ziekte, verliezen van uw baan of faillissement. Iedereen zou in zo’n situatie kunnen belanden maar dit betekent niet dat u gelijk een groot probleem heeft. Als u spaargeld heeft kunt u hier even op leven of kunt u gaan bezuinigen om zo uw hypotheek te betalen.

Als u echt de hypotheek niet meer kunt betalen is het echt aangeraden om direct naar de hypotheekverstrekker te gaan om uw situatie uit te leggen. Vaak zullen zij u mogelijkheden geven om u te helpen want een executieverkoop is voor zowel u als de hypotheek verstrekker onwenselijk.

Hoe kunt u een executieverkoop voorkomen?

Als u weet dat u de kosten van uw woning niet meer kunt betalen en dat er een executieverkoop dreigt te komen kunt u dit voorkomen. U kunt bijvoorbeeld zelf uw woning gaan verkopen want bij een executieverkoop is het vrijwel zeker dat de woning minder oplevert dan op de open markt. Bij een executieverkoop gaan de  meeste huizen voor rond 80%-90% van de marktwaarde weg.

Verder kunt u het hele probleem oplossen door uw betalingsproblemen op te lossen. De hypotheekverstrekker zal bijna altijd van te voren contact met u opzoeken om in gesprek te gaan over de achterstallige betalingen. Zij zullen u proberen te helpen maar als het niet lukt zullen ze u een uiterste datum geven om de betalingsachterstanden in te lopen. Ook geven ze de mogelijkheid om zelf de woning te verkopen.

Uw huis verkopen aan Zoons Vastgoed

U kunt ook uw woning verkopen aan een woningopkoper als Zoonsvastgoed. Zoons Vastgoed is een vastgoed bedrijf dat alle soorten woningen opkoopt door heel Nederland dus ook uw woning. Als u heeft besloten om uw woning te verkopen kunt u een geheel gratis en vrijblijvend bod aanvragen. Wij zullen u een eerlijk bod geven dat conform is aan de huidige woningmarkt in uw regio. Verder garanderen wij dat de verkoop van uw woning zorgeloos en moeiteloos verloopt.

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief