Hoe verkoopt u een appartement?

Hoe verkoopt u een appartement?

Een appartement verkopen verschilt niet veel als je een huis wilt verkopen. Wel zijn er een aantal factoren waar u wel rekening mee moet houden.

Een appartement verkopen met een makelaar

Als u een appartement verkoopt is het slim om een goede makelaar te zoeken. Deze makelaar zorgt er dan voor dat uw appartement goed online vindbaar is. Niet elke makelaar zou het best geschikt voor u zijn daarom is het belangrijk om niet de eerste beste makelaar te vinden, maar echt eentje die bij u past.

Laat uw appartement taxeren

Een taxatie is zeker niet verplicht als u uw appartement verkoopt, maar het kan wel een goede indicatie zijn van de werkelijke waarde van de woning. Het is niet aangeraden om de taxatie door het makelaars bedrijf te doen, maar met een onafhankelijke partij. Dit is zodat er geen belangenverstrengeling zou kunnen zijn.

Hoe maakt u uw appartement zo aantrekkelijk mogelijk?

Het is natuurlijk belangrijk om uw appartement aantrekkelijk te maken voor een koper en dit doet u door bijvoorbeeld alle overbodige spullen te verwijderen. Dit doet u zodat het makkelijker wordt voor de koper om zijn eigen spullen te visualiseren in de ruimte. De ruimte moet in ieder geval goed opgeruimd zijn.

Verder is het ook van belang om gebreken op te lossen, dus als er misschien ergens schimmel is of als de muren toe zijn aan een likje verf is dit zeker aangeraden om te doen. Het zou u verrassen dat veel mensen niet goed door deze gebreken kunnen heen kijken.

Uw appartement zelf verkopen

Het is ook mogelijk om zelf uw appartement te verkopen. Dit is wel een heel stuk moeilijker maar bespaart u de makelaarskosten. Als u zelf uw appartement wilt verkopen zal u zelf de waarde moeten bepalen, zelf professionele moeten maken, zelf bezichtigingen moeten geven en nog veel meer. Ook heeft u geen toegang tot Funda, omdat u geen makelaar bent. Het is dus wel mogelijk om uw appartement zelf te verkopen, maar het is niet voor iedereen.

Uw appartement snel verkopen

Wilt u snel uw appartement verkopen? Dan is het gebruik maken van een woning opkoper wellicht een goede optie. Bij de meeste woningopkopers zal u binnen enkele dagen een bod kunnen hebben. Dit is meestal wel de snelste manier om een appartement te verkopen.

Uw appartement verkopen aan Zoons Vastgoed

U kunt uw appartement ook aan Zoons Vastgoed verkopen. Wanneer u uw appartement direct verkoopt aan Zoons Vastgoed zijn er enkele grote voordelen. U vermijd de makelaars kosten die best hoog kunnen oplopen. Als u direct een gratis bod aanvraagt kunnen wij u binnen enkele dagen een bod geven die geheel conform is aan de woningmarkt in uw regio. Als u dit bod accepteert dan zorgen wij ervoor dat de verkoop van uw woning zorgeloos en moeiteloos verloopt.

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief