Hoe werkt een uitzettingsprocedure?

Hoe werkt een uitzettingsprocedure?

U wilt misschien uw verhuurde huis verkopen of heeft een lastige huurder. Het is niet altijd even makkelijk om een huurder uit uw huis te zetten. Zeker als de huurder een goede huurder is met een contract voor onbepaalde tijd.

Er zijn toch nog wat mogelijkheden om de huurder uit de woning te krijgen.

Opzeggen van de huur.

Als u een huurder heeft met een bepaalde tijd contract is dit de makkelijkste manier maar het kan alsnog heel wat tijd kosten. Of dit überhaupt mogelijk is staat beschreven in de huurovereenkomst en ook voor welke voorwaarden. Vaak is er ook nog een opzegtermijn waardoor het maanden kan duren voordat de huurder uit de woning is. Het opzegtermijn kan een aantal maanden zijn maar kan tot anderhalf jaar lopen.

Wanneer u de huurovereenkomst opzegt gaat dit altijd via aangetekende brief of deurwaardersexploot. De huurder moet dan binnen 6 weken hierop reageren en anders zal u helaas naar de rechter moeten gaan om de huurovereenkomst te beëindigen.

Uitzettings procedure, uitzettingsprocedure

Ontbinden van de huurovereenkomst

Een andere manier om de huurder uit het huis te zetten is door de huurovereenkomst te ondbinden/ Echter is het wel moeilijk om een huurovereenkomst te ontbinden. Ten eerste moet dit altijd via de rechter en kan alleen als er een goede reden voor is. Bijvoorbeeld: niet betalen van huur, een wietplantage, overlast, etc.

Huurder en verhuurder vinden het goed

Ook is het mogelijk om in gesprek te gaan met de huurder om te praten over het beëindigen van de huurovereenkomst. Als de huurder hiermee akkoord gaat is dit vaak de makkelijkste en snelste manier om een huurovereenkomst te beëindigen. Vaak gaat een huurder alleen mee akkoord als ze een vorm van vergoeding ontvangen. Voor deze methode is geen rechter nodig.

Welke kosten zijn verbonden aan een uitzettingsprocedure?

Een uitzettingsprocedure is bijna nooit gratis en kan snel in de kosten oplopen. Dit is natuurlijk verschillend bij elke zaak. Sommige kosten die u kunt verwachten zijn dan de deurwaarderskosten, juridische kosten en de eventuele vergoeding. Een exact bedrag voor de kosten is lastig maar u bent zo een paar duizend euro kwijt, zeker als u een juridisch traject af moet lopen.

Hoelang duurt een uitzettingsprocedure gemiddeld?

Een uitzettingsprocedure kan heel snel gaan, dus binnen enkele maanden. Echter gebeurt dit vaak niet, op zijn kortst moet u 6-7 maanden verwachten tot ongeveer 2 jaar afhankelijk van de situatie.

Verhuurde huis verkopen aan Zoons Vastgoed

Als u niet door de hele uitzettingsprocedure traject wilt doorlopen kunt u ook uw verhuurde huis verkopen. Uw huis verkopen aan Zoons Vastgoed heeft een aantal voordelen. U kunt direct een gratis bod aanvragen, u kunt de makelaarskosten vermijden door direct aan ons te verkopen en de verkoop van de woning kan al snel geregeld zijn. Vraag direct een bod aan!

Conclusie

Een uitzettingsprocedure is mogelijk maar duurt vaak maanden tot meerdere jaren. Dus voordat u met de procedure begint is het van belang om alles goed voor te bereiden zodat er geen vertragingen oplopen. Het voordeligst is om samen met de huurder tot een oplossing te komen wat enorm veel tijd en stres bespaart voor beide partijen.

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief