Goedkoop verhuizen: zo doe je het

Plannen van verhuizen

Verhuizen is een ingewikkeld en soms langdurig proces, wat erg chaotisch kan zijn. Daarom is het belangrijk dat er een duidelijk planning wordt gemaakt voordat verhuizing begint. Het is daarom aan te raden om een aantal weken voor de verhuizing een planning te maken. Maak een checklist waar iedereen zich aan houdt en zodat iedereen een goed idee heeft wat er moet worden gedaan. Dit zal eventuele last-minute uitgaven en chaos vermijden.

Begin bij het plannen van uw verhuizing met het opstellen van een budget. Hoeveel geld bent u bereid uit te geven voor de verhuizing? Het is belangrijk, wat misschien heel logisch klinkt, dat u alle kosten meebrengt. Denk aan verhuiskosten, huur, borg en andere uitgaven. Als u goed van tevoren plant, heeft u genoeg tijd om offertes te sturen naar verschillende verhuisbedrijven en de meest betaalbare optie te kiezen.

Opruimen en ongewenste spullen tijden verhuizen

Een van de beste manieren om geld te besparen is door een centje bij te verdienen. Verkoop ongewenste spullen waardoor u ook uw verhuiskosten verminderd. U ruimt uw huis op terwijl u een extra zakcentje verdient. Ga rustig door uw spullen en probeer zo eerlijk mogelijk te zijn om te bepalen welke spullen wel en niet nuttig zijn. Ga vervolgens naar verkoopwebsites zoals Marktplaats of Facebook Marketplace. U zou ook nog uw spullen doneren aan het goede doel als ze onverkoopbaar zijn. Dit bespaart u verhuiskosten en helpt de gemeenschap.

Zoek gratis verpakkingsmaterialen voor verhuizen

Bij verhuizen is het verpakken van uw spullen ontzettend belangrijk. Het kan al snel zijn dat uw spullen worden beschadigd tijdens het verhuizen en dit risico wilt u zo klein mogelijk maken door uw spullen goed in te pakken. Vaak zijn verhuizingsbedrijven niet verantwoordelijk voor de schade tijdens de verhuizing. Alleen kan verpakkingsmaterialen erg duur zijn en het is daarom belangrijk dat hiermee geld wordt bespaard. Zoek naar gratis verhuizingsmaterialen door rond te vragen in uw omgeving voor eventuele dozen. U kunt ook dozen vinden bij supermarkten of bij het kartoncontainers.

Maak gebruik van handdoeken, dekens en andere textiele materialen als verpakking materiaal. Op deze manier voorkomt u extra uitgaven tijdens het verhuizen maar beschermt u alsnog uw voorwerpen goed. Ook truien en shirts kunnen erg effectief werken als verpakkingsmateriaal.

Huur betaalbare verhuizers

Als u zelf niet kunt verhuizen, kunt u als eerste vragen om de hulp van vrienden en familie. Dit zullen de kosten drastisch verminderen. U kunt ook gebruik maken van een verhuizingsbedrijf alleen kunnen die soms erg prijzig zijn. Een betaalbaar verhuizingsbedrijf zijn de verhuisbedrijven van studenten. Die zijn vaak goedkoper dan een standaard verhuizingsbedrijven.

Als u liever gebruik maakt van een standaard verhuizingsbedrijf is het aan te raden om dit goed van tevoren te plannen. Op deze manier kan u het meest betaalbare verhuizingsbedrijf kiezen. Daarbij is het huren van verhuizers last-minute ontzettend prijzig.

Conclusie

Het verhuizen van het ene huis naar de ander hoeft helemaal niet duur zijn. Gebruik deze budgetvriendelijke tips om flink wat geld te besparen tijdens het verhuizen. En onthoudt: Goed van tevoren plannen!

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief