Voordelen van investeren in huurwoningen

 

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het investeren in huurwoningen. Ten eerste kan het zorgen voor een stabiele, passieve inkomstenstroom. Als u een huis koopt en het verhuurt, ontvangt u elke maand huur van uw huurders. Deze inkomstenstroom kan ervoor zorgen dat u financiële doelen kunt bereiken. Denk hierbij aan het opbouwen van een pensioen of het aflossen van schulden.

Een ander voordeel van het investeren in huurwoningen is dat u kunt beginnen met het bouwen van uw vermogen. Zodra de waarde van het huis stijgt, stijgt ook uw netto vermogen. Daarbij kunt u ook met de huurinkomsten de hypotheek afbetalen, waardoor uw vermogen alleen maar sneller stijgt.

Als laatste, bieden investeringen in huurwoningen ook de mogelijkheid om uw portfolio te diversifiëren. Als u aandelen of andere obligaties bezit, kan het toevoegen van een huurwoning aan uw portefeuille uw risico’s verkleinen.

Factoren voordat u een huis koopt voor verhuurdoeleinden

Er zijn verschillende factoren waar u rekening mee dient te houden voordat u een huis koopt. Ten eerste moet er een beslissing worden genomen over waarin u wenst te investeren. Het is essentieel om goed te zoeken naar locaties waar de prijzen van de huizen stabiel zijn. Hiernaast moet u rekening houden met de huuropbrengsten (rendement) die u maandelijks wenst te behalen en hiervoor dient u dus ook rekening te houden met de bezetting van het pand. 

Een andere belangrijke factor om te overwegen is uw budget. U moet ervoor zorgen dat u zich kunt veroorloven om een huis te kopen en het te onderhouden. Dit omvat niet alleen de hypotheekbetalingen, maar ook andere kosten zoals belastingen, verzekeringen en reparaties.

Tot slot moet u rekening houden met de huurders. U moet ervoor zorgen dat u in staat bent om huurders te vinden die betrouwbaar zijn en op tijd zullen betalen. Het kan ook nuttig zijn om te overwegen of u een vastgoedbeheerder wilt inhuren om u te helpen bij het vinden van huurders en het beheren van het pand.

Berekening van rendement op huurwoning

Wanneer u gaat investeren, dient u op de hoogte te zijn van de term ROI. Oftewel; Return On Investment. Deze term betekent simpelweg de verdiensten van uw investering en dit wordt uitgedrukt in een percentage, beter bekend als het rendement. Hoeveel krijg je terug als je investeert Het is belangrijk dat u de ROI goed weet om te kijken of het risico het waard is of niet. Als iets een lage ROI heeft, en een hoog risico heeft, is het niet relevant om daar te investeren.

Als u bijvoorbeeld een huis koopt voor € 200.000 en u verhuurt dit pand voor €1.500 per maand, dan bedragen uw jaarlijkse bruto-huurinkomsten €18.000. Als uw jaarlijkse hypotheekbetalingen €12.000 bedragen, u €3.000 per jaar betaalt aan belastingen en €1.000 per jaar aan reparaties, dan zijn uw totale kosten € 16.000. U houdt dus jaarlijks €2000 netto over. Uw ROI/rendement zou in dit geval 1% bedragen . Dit is een zeer laag rendement. 

Investeren met Zoons Vastgoed

U kunt ook gaan investeren met Zoons Vastgoed. Bij Zoons Vastgoed zoeken wij beleggers die een rendement van 7% willen behalen met minimale risico’s. Wij zijn voornamelijk op zoek naar beleggers die geïnteresseerd zijn in een korte beleggingshorizon, welke bereid zijn de aankoop van een pand(en) te financieren en hier gemiddeld 7% rendement op te behalen. U ontvangt eerste hypotheekrecht en allerlei andere voordelen die uw risico’s verkleinen om te investeren met Zoons Vastgoed. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Neem contact met ons op!

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. U kunt ook een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief