Huurprijs berekenen

Bij het verhuren van een woning of pand probeert de verhuurders de huurprijs te maximaliseren. Wat de verhuurder kan doen is door verschillende huurberekeningsmethoden onderzoeken en de methode gebruiken die goed past bij hun woning.

Verschillende soorten huurberekeningsmethoden

In principe zijn er drie, meest gebruikte, huurberekeningsmethoden: vaste huur, procentuele huur en gedifferentieerde huur.

Vaste huur

De vaste huur is de meest voorkomende huurprijsberekeningsmethode. Bij deze methode berekent de verhuurder iedere maand een vast bedrag aan huur, ongeacht de inkomsten of omzet van de huurder. Het voordeel van een vaste huurprijs is dat de verhuurder een vast inkomen heeft.

Percentage huur

Procentuele huur is een huurberekeningsmethode waarbij de verhuurder naast een vast bedrag en percentage van de omzet of inkomsten pakt. Deze methode komt alleen voor bij winkelruimtes, waarbij de omzet kan variëren elke maand van de huurder. Het voordeel hiervan is dat de verhuurder kan profiteren van het succes van de huurder. Als de inkomsten van de huurder stijgen, stijgt ook de inkomsten van de verhuurder.

Gedifferentieerde huur

Gedifferentieerde huur is een huurberekeningsmethode waarbij de verschillende huurprijzen worden gevolgd voor verschillende inkomsten-of omzetniveaus. Wat dit betekent is dat de huurprijs stijgt naarmate de inkomsten stijgen. Deze methode wordt bijna alleen gebruikt bij evenementen of concerten.

Maximale huurberekeningsmethode

De maximale huurberekeningsmethode is de methode die rekening houdt met het maximale huurbedrag dat de huurder kan betalen. Deze methode wordt bijna altijd gebruikt in commercieel vastgoed. Voor de maximale huurprijs berekenen, moet de verhuurder de omzet of inkomsten weten van de huurder. Hiervan komen er allerlei kosten bij kijken die uiteindelijk het netto-inkomen vaststelt. Zodra de verhuurder het netto-inkomen heeft berekend, kan hij aan de hand van een formule, de maximale huurprijs berekenen.

Formule maximale huurberekeningsmethode

Er zijn verschillende stappen die moeten worden gevolgd om de maximale huurprijs te berekenen:

 1. Bepaal de inkomsten of omzet van de huurder.
 2. Schat de exploitatiekosten van de huurder: De kosten die de huurder heeft van het runnen van een bedrijf.
 3. Bereken de het netto-inkomsten van de huurder: Dit zijn de inkomsten van de huurder en trek je de bedrijfskosten eraf.
 4. Bepaal de kapitalisatiegraad van het pand: Dit is een maatstaf voor het rendement op de investering
 5. Gebruik deze formule: Maximale huur = (Netto inkomsten/gewenste rendement op investering) / kapitalisatievoet

Echter met de nieuwe maatregel waarbij er 2% stijging van de vermogensbelasting, is het tegenwoordig niet meer rendabel om een uw woning te verhuren. Verkoop daarom uw woning aan Zoons Vastgoed.

Waarom uw huis verkopen aan Zoons Vastgoed?


Als u heeft besloten om uw verhuurde huis te verkopen aan een huis opkoper bent u bij Zoons Vastgoed goed terecht. Wij kopen vastgoed op door heel Nederland en dus ook in uw regio. Bij ons heeft u geen makelaarskosten en wij zorgen ervoor dat de verkoop moeiteloos en zorgeloos verloopt. Wij geven u een geheel vrijblijvend bod onder voorbehoud van een bezichtiging binnen enkele dagen. Als u dit bod accepteert kunnen wij de verkoop rond maken.

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


  ✓ U zit nergens aan vast
  ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
  ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief