Hoe werkt de executieprocedure?

Als eigenaar van woning is het essentieel om te weten wat er kan gebeuren als u niet meer de hypotheek kan betalen. Als u niet op tijd de hypotheek betaalt, kan uw huis worden verkocht door de bank.

Wat gebeurt er als u achter raakt op uw hypotheekbetalingen?

Als het voorkomt dat u achterloopt op de betalingen van de hypotheek, zal de bank u hierover waarschuwen. Zij zullen meerdere waarschuwingen geven, dat uiteindelijk kan leiden dat de bank u woning verkoopt. Ook wel de zo genoemde, executieprocedure kan worden gestart.

Bij de executieprocedure zal de bank een deurwaarder inschakelen om uw huis te verkopen en dit kan erg naar worden. Het kan zijn dat bank verschillende opties biedt om ervoor te zorgen dat u wel de hypotheek kan betalen door de betalingstermijnen te veranderen.

Het begrijpen van executieprocedure

De executieprocedure kan variëren verschillen per situatie, maar meestal wordt uw huis via de veiling verkocht. De opbrengst hiervan zullen worden gebruikt voor het aflossen van de hypotheekschuld. Als er geld overblijft dan ontvangt u het resterende geld. Wat u niet moet vergeten is dat het verkopen van uw huis via de veiling vaak minder opbrengt dan normaal. U zou meer geld krijgen voor uw woning aan de hand van Zoons Vastgoed. Als de opbrengst niet genoeg is om de hypotheekschuld af te lossen, moet u dit toch nog betalen.

Het is belangrijk om te weten dat de executieprocedure niet van de ene op de andere dag gebeurt. Het is verplicht dat de bank u een paar keer moet waarschuwen voordat er een deurwaarder voor uw deur staat. Echter heeft u liever dat dit niet gebeurt.

Hoe executieprocedure voorkomen

U kunt de bank contacteren en vragen of er mogelijkheden zijn om de betalingstermijnen te verspreiden waardoor u minder hoeft te betalen per maand, maar wel voor een langere tijd. Maar dit is niet de enige manier om de executieprocedure te voorkomen! U kunt uw woning ook verkopen via Zoons Vastgoed.

Waarom u huis verkopen aan Zoons Vastgoed?


Als u heeft besloten om u huis te verkopen aan een huis opkoper bent u bij Zoons Vastgoed goed terecht. Wij kopen vastgoed op door heel Nederland en dus ook in uw regio. Bij ons heeft u geen makelaarskosten en wij zorgen ervoor dat de verkoop moeiteloos en zorgeloos verloopt. Wij geven u een geheel vrijblijvend bod onder voorbehoud van een bezichtiging binnen enkele dagen. Als u dit bod accepteert kunnen wij de verkoop rond maken.

Meer over onze diensten

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of heeft u nog meer informatie nodig kunt u ons bellen op
085 00 44 210. Verder kunt u ook ons contact formulier invullen of een e-mail sturen naar info@zoonsvastgoed.nl

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief