Voorbereiden voor een bezichtiging

Wat belangrijk is, wat er bij elk huis moet worden gevoeld, is warmte. Het gevoel van thuis. Creëer zoveel mogelijk een rustige sfeer en haal overbodige spullen weg. Het is belangrijk dat het huis er neutraal uit ziet en geen thema’s, tenzij dat het doel is van de woning. Loop voor de bezichtiging nog even een klein rondje om te kijken of u misschien wat mist of moet veranderen. Geen kijker houdt van een kaal huis, dus laat kaarsjes en planten staan.

Maak elke kamer klaar bij de bezichtiging

Ingang

Elke bezichtiging begint bij de voordeur. Deze moet dus brandschoon zijn. Een verwelkomende deurmat en eventueel een plantje zorgen voor een goede eerste indruk. Zorg ervoor dat er geen auto’s en fietsen staan voor de deur en een ruime kapstok, zodat het voelt dat zij niet op bezoek komen.

Woonkamer

Zorg ervoor dat alles is opgeruimd. Geen speelgoed en spelletjes in woonkamer liggen en geen huisdieren rondlopen in de woonkamer. Anders kan de kijker een gevoel krijgen dat er een beetje inbreuk van privacy is.

Zet de eettafel aan beide kanten en stoelen mooi gelijk aan de muren en dat ze net zo ver zijn. Zijn er plekken in de woonkamer die niet kunnen worden verlicht, gebruik dan een lamp. Misschien een verse bos bloemen op tafel kan de kamer een fris gevoel gegeven. Het gevoel van thuis kan je krijgen door de kleur groen te gebruiken. Zet niet te veel planten, want dan creëert dat een rommelig, lelijk effect.

Keuken

Het is belangrijk dat de keuken brandschoon is. Vergeet dat niet te doen tijdens de schoonmaak. Vergeet de koelkast niet en een glimmend aanrecht achter te laten. Zorg voor een schone wasbak en geen vuilniszakken of een vieze geur. Leg eventueel theedoeken in de keuken die zij kunnen gebruiken na het wassen van hun handen.

Slaapkamer

Zorg ervoor dat het bed er netjes uit ziet. Net zo netjes als u in een hotelkamer binnenloopt. Dekbedden strak, kussen slopen netjes en schoon. Geen kleding in de kamer, een nette kast en een schone grond.

Badkamer

Het is belangrijk dat de badkamer schoon is. Geen schimmel, geen gebruikte handdoeken. Alle producten die u gebruikt, netjes in de kast. Zorg ervoor dat de douche netjes is en niet lijkt alsof die net is gebruikt. Hetzelfde geldt natuurlijk voor het toilet, alleen is dit voorzelfsprekend. Aan te raden is om een luchtverfrisser te gebruiken indien nodig.

Algemene tips

 • Zorg voor voldoende ventilatie voor je je huis laat zien aan potentiële kopers
 • Zet alle binnendeuren open
 • Rol de raambekleding op, of schuif deze aan de hand, en zorg ervoor dat de ramen schoon zijn
 • Maak alle kleine klusjes af, zowel binnen als buiten (schilderwerk, losse plinten, etc.)
 • Zorg voor meubilair indien het huis leegstaat (eventueel te huren of via de makelaar te regelen)
 • Laat de puntjes op de i zetten door een professional. Een verkoopstylist is erin getraind om de sterke punten van een woning naar voren te brengen
Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


  ✓ U zit nergens aan vast
  ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
  ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief