Bezichtiging voor koper

Er zijn allerlei verschillende aspecten die komen kijken bij een bezichtiging. Een bezichtiging geeft een koper de kans om een mogelijk toekomstige woning tot in detail te bekijken, tegelijkertijd geeft het de verkoper een goede kans om snel een koper te vinden. In dit artikel vertellen wij u alles over de aspecten die bij een bezichtiging komen kijken. 

Voorbereiden op een bezichtiging

Voordat u een bezichtiging als koper doet, is het ontzettend belangrijk om goed voorbereid te zijn. Wij raden u daarom ook aan om vooraf informatie op te doen over de woning en de omgeving van de woning. Zo kunt u specifieke en goede vragen stellen aan de makelaar tijdens uw bezichtiging. Om zo een zo goed mogelijk beeld over de woning en de buurt te krijgen, raden wij u aan om vooraf een lijstje te maken met punten waar u vragen over hebt.

 

Externe aspecten om op te letten

Tijdens een bezichtiging is het belangrijk om niet alleen naar het interieur van de woning te kijken, maar ook naar de buitenkant. Bekijk de staat van de woning. Denk aan de gevel, het dak, de ramen, en wat er nog meer rondom de woning is. Let ook op de grootte van de tuin en de staat van de schuttingen en eventuele bijgebouwen. Vraag aan de makelaar naar de grootte van het pand en het perceel, ga na of dit overeenkomt met de groottes die worden geadverteerd. Tevens is het aan te raden om de parkeergelegenheid in de buurt te controleren.

Interne aspecten om op te letten

Nadat u de buitenkant van de woning hebt bekeken, is het tijd om naar binnen te gaan. Tijdens de bezichtiging kunt u beoordelen of het interieur van de woning aan uw wensen voldoet. Staat de woning leeg? Fantaseer hoe u de woning zou indelen en ga na of u de woning naar wens kunt indelen. Let hierbij op de grootte van de kamers, de staat van de vloeren en muren, en de kwaliteit van de ramen en deuren. Bekijk ook de keuken en badkamer om te zien of deze aan uw wensen voldoet.

Rode vlaggen bij bezichtiging

Er kunnen verschillende rode vlaggen zijn die kunnen voorkomen bij de bezichtiging. Er bestaan verschillende fouten die u kunt opmerken tijdens een bezichtiging. Veelvoorkomende rode vlaggen bij bezichtigingen zijn scheuren in de muur, vochtplekken of een muffe geur in de woning. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar het is een teken dat de eigenaar de woning niet goed heeft onderhouden.

Conclusie

Een bezichtiging is essentieel bij het kopen van een woning. Het geeft u de mogelijkheid om de woning grondig te bekijken en te beoordelen of het aan jouw wensen voldoet. Tijdens de bezichtiging is het belangrijk om op verschillende aspecten te letten, zowel intern als extern. Gebruik ook een checklist en stel vragen om een goed beeld van de woning te krijgen. Let ook op rode vlaggen die kunnen wijzen op problemen in en om de woning. Door goed voorbereid te zijn en op de juiste zaken te letten, kunt u de juiste keuze maken bij het kopen van een woning.

Rick Schoonderwoerd

Rick Schoonderwoerd

Vastgoed adviseur

Mijn naam is Rick Schoonderwoerd en betrokken bij de aan- en verkoop van zowel leegstaand of verhuurd vastgoed. Mijn expertise is vastgoed met achterstallig onderhoud.

Ik ben erkend lid van VBO makelaars.

 

Koopakte huis
VBO-makelaar-lidmaatschap
Flexibele verkoopvoorwaarden.
Achteraf geen problemen. Verborgen gebreken nemen wij voor ons risico.
Geen onzekerheid en verkoop risico's. Direct verkocht.
Geen bezichtigingen of foto's op het internet.
Voor verkoop van alle soorten vastgoed. Naast woningen ook bedrijfspanden, beleggingspanden en ander soort vastgoed.

Vraag direct een vrijblijvend bod aan!


    ✓ U zit nergens aan vast
    ✓ Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om
    ✓ U ontvangt geen nieuwsbrief